19:00

Hille IF P05

Referat: Kvarnsvedens IK - Hille IF P05

Premiärnerverna dallrade nog lite när vi närmade oss match i Borlänge. På förhand en av årets svåraste bortamatcher och med blandade resultat med oss från säsongens träningsmatcher.
Vi börjar lite trevande, lite små misstag här och där och får jobba över stora ytor mot ett spelskickligt Kvarnsveden. Ett Kvarnsveden som hade revansch att ta igen frå fjolåret och som började inspirerat! Efter några bra Kvarnsveden-chanser fick vi så lite ordning och fart i vårt omställningsspel och några riktigt bra möjligheter, nåt skott över, ngn fin räddning och en stortå för kort ifrån ledning...
I paus pratar vi en del om vår kollektiva press och positioner för att stänga deras kantspel bättre. Och det gav ett grymt resultat direkt när vi nästintill naglar fast Kvarnsveden i inledningen. Tungt därmed när vi trots egen uppryckning får se Kvarnsveden få in första målet på ett fint inlägg fr deras vänsterkant och avslut på volley vid Antons vänstra stolpe.
Efter målet hängs det en del men vi rätar på ryggen och fortsätter vårt fina spel. I mitten av andra nickar så Hugo ned till Hjalle som tar emot bollen och drar till från 30 m i en fin båge över målvakten.
Några minuter senare som fläker sig Hugo och vinklar in bollen mot mål och Edvin trycker in ledningsmålet! Vändningen fullbordad (trodde vi).
KvVi fortsätter trycka på i ensvängig andra halvlek och Kvarnsveden drar på sig 2 st röda kort för frilägesutvisningar. Och vi vill så gärna mer, vi vill så gärna stänga matchen med ett 3-1 istället för att spela av sista tio med två man mer. Och så händer det som inte fick hända... I matchminut 91 kontrar Kvarnsveden, bollen går ut utanför straffområdet och vi får se ett vänsterskott borra in sig i Antons högra hörn. Tungt...
Så här dagen efter ka vi konstatera att vi lärt oss en hel del iaf! Och det är ju fotbollsutbildning vi håller med.
Summeringen av premiären är ändå positiv med många grymt fina insatser, extra plus till Anton för många fina räddningar och Liam på högerbacken med många fantastiskt fina pssningar och wingback-löpningar längs kanten. Och ett extra extra plus till HELA laget för den kollektiva pressen och att vi krigar och kämpar så otroligt bra!